Murphy was te laat vandaag

Het is uiteindelijk geen lange bonte avond geworden. In Hank’s Place verwaaiden onze plannen en het dorpsfeest iets verder op kwam ook moeizaam op gang met drie man en een krabbekop. Lopend en fietsend kwamen we thuis, klaar voor een korte nacht en een vroege taxi. Maar de taxi kwam niet.

’s Morgens om zes uur een half uur ijsberen doet niemand graag, dus wij ook niet. We keken op tegen deze dag, en niet alleen omdat het de laatste van de jubileumreis is. Vier vluchten vandaag en omdat er maar weinig tijd tussen sommige vluchten zit, hebben we het schema omgegooid en vertrekken we dus vroeg van Andros naar Nassau. Maar daar hebben we wel een taxi voor nodig. Het blijkt dat iedereen die wij op Andros kennen – i.e. Peter en zijn vrouw – nog slaapt, en ook de taxi telefoonnummers achter op de toeristische kaart leveren niets op. We bellen het vliegveld en vragen of ze een taxi sturen. Geen probleem en een half uur later staan we al op de landingsbaan, klaar voor vertrek naar Nassau. Het is net licht geworden en we zijn blij dat we op standby staan voor een eerdere vlucht naar Miami. Maar het blijkt dat we helemaal niet standby staan en de vlucht vol geboekt is.

image

De mevrouw van Bahamas Air komt ons tegemoet en krabbelt zes Nederlandse namen onderaan een lijst en belooft te onderzoeken of de maatschappij geen groter vliegtuig kan sturen. Een upgrade wordt dat genoemd en volgens ons geen overbodige luxe want de DAX-8 heeft slechts 50 stoelen. Maar helaas, de upgrade wordt niet bevestigd en we zullen een halve werkdag moeten wachten tot het uur van vertrek en hopen dat er stoelen vrij komen in de DAX. Maar de DAX was kapot en ging helemaal niet.

image

Na een paar uurtjes kaarten en een veel te lange rij voor de veiligheidscontrole arriveren we bij gate C52 en we informeren naar onze mogelijkheden. Het blijkt dat de DAX technische problemen heeft en er heeft een upgrade plaatsgevonden. We zijn uiteraard zeer tevreden en gaan de late avond vlucht van Miami naar Londen nu zeker halen. Maar de late avondvlucht naar Londen ging niet.

We arriveren met een uur vertraging (Bahamas Air moet zijn reputatie hoog houden) in Miami en we zijn zo vroeg dat we ons geluk van vandaag verder proberen uit te buiten door te proberen ons op een eerdere vlucht van British Airways te boeken. Bij de balie blijkt dat ons vliegtuig een dag vertraging heeft, net als die van gisteren. Even lijkt het erop dat Murphy, die ons de hele dag achtervolgde, ons inhaalt en uiteindelijk toch wint. We verzoeken de British Airways medewerkster ons in het vliegtuig van gisteren te boeken – dat ook 21 uur vertraging heeft – en na vijf minuten billen knijpen is het duidelijk. Murphy is te laat en wij komen te vroeg aan in Londen. Maar dat weten we nog niet. Murphy is niet zomaar verslagen.

image

Ineens moeten we ons nog haasten ook en wordt er geïmproviseerd om er toch weer enigszins toonbaar uit te zien voor het thuisfront. De baardjes gaan er af, de haren gekamd en de deo gedeeld.

Het was een memorabele reisdag vandaag. Hadden we het originele reisschema gevolgd, dan waren we pas maandagmiddag op zijn vroegst in Nederland aangekomen. We hebben geluk, dat realiseren we ons, en zijn nu hoogstwaarschijnlijk gewoon zondagmiddag weer thuis.

We stappen lachend het vliegtuig naar Londen in en vragen ons af waar Murphy uithangt.