Kadoos en Kudus

Alle wilde verhalen ten spijt was het niet druk op Schiphol. Tijd genoeg dus voor een jaarlijks terugkerend traditioneel ritueel om elkaar een onverwacht blijk van waardering te geven. Een kado meegenomen uit een ver oord, unisex kledij, een literaire uiting, of gewoon iets doms.

Rutger tovert een pak witte Condor poloshirts op tafel en Diek blijkt stiekum een zestal voetbalshirts in verzendkarton gestoken te hebben. Een knipoog naar wat nog gaat komen in Buenos Aires, en uitgekozen op basis van individuele voorkeuren en historisch besef. Als echte conquistadores worden wij voor Spaanstalige gronden voorbereid: Patrón, Edifico, Piernaroja, Del Brezo, Lejoseglésia en Del Duna. Met luide spreekkoren worden ze ontvangen

De Atlantische Oceaan wordt met een schijnbaar gemak geslecht, van gemak voorzien door extra beenruimte, een parade drankjes en een veel te uitgebreid keuzemenu voor films die toch niet blijven hangen. Een klein beetje paniek in Atlanta, want we zoeken onze verenigingskoffer – het enige valies dat ingecheckt is. Maar alles blijkt zen, net als de dollarkoers. De Penningmeester doet ook een duit in het zakje door de juiste keuzes te maken. Met allemaal een dikke rol twintigjes in de broekzak stappen we over op een volgende Delta vlucht naar Panama City.

Niet geheel onverwacht blijkt het vier-sterren Crowne Plaza Airport Hotel naast het vliegveld te liggen. Strategisch gelegen, en tactisch uitgekozen door de CFO van Lekker Boats. We gaan hier nog terugkomen, drie keer zelfs. We strijken neer op de draaikrukken bij de hotelbar, als hongerige jonge boomers. Een hapje en een drankje, een proost op wat dan ook gaat komen. De bar blijkt goed geëquipeerd met grote porties gestoeld op de Amerikaanse school.

Panama mag dan wel het vazalstaatje zijn van de Grote Broer, hier heet voetbal gewoon voetbal. De Nederlandse Klassieker live op de schermen bij de hotelbar, daar gaan we voor op zondagmorgen. Wordt het Kudus, onze knuffel-Ajaxied, of Wiefer (die van Excelsior). Ach, wat maakt dat nou eigenlijk allemaal uit. Hup Louis!