Geef me wind en vleugels…

… vliegen we naar een eiland! We hadden niet allemaal kleinschalig gevlogen, dus de moed moest worden gedeeld. Uiteindelijk overheerste een gevoeld van geluk en gerechtigheid. Wij wilden vandaag naar Andros en dat gaat lukken ook.

image

Andros is het grootste eiland van de Bahamas en een klein uurtje vliegen van Nassau. Volgens de folder van het toeristenbureau is er van alles te doen; zonnen, vissen en krab eten. Tja, lastig kiezen zo. De tienzitter landt op tijd en we zijn aangekomen op de laatste bestemming van onze jubileumreis.

image

Ook hier worden we opgewacht en we gaan eerst op excursie naar het flessenmuseum.

image

Nog binnen het half uur is het ons duidelijk,  dit is ons eiland. Stel je Schiermonnikoog voor met altijd – voor de meters in De Bilt dan – tropische dagen en de aankomst van slechts zes toeristen per dag (in een tienzitter). Boodschappen gedaan en geld gepind, in anderzijdse volgorde dan, volmaken we onze pelgrimstocht. De jubileumreis waar we 25 jaar naar uit hadden gekeken, de hoed van het toetje, onze eigen revolutie en de bevestiging van de Vriendschappen der Vriendschappen: ons onderkomen  op Fresh Creek, Andros,  Bahamas.

image

Het was het echt waard,  al dat gezeur en gezeik van elkaar de afgelopen kwart eeuw. We houden van elkaar – zonder twijfel – en over nog eens 25 jaar, bij ons gouden jubileum, boeken we een cruise. Laat de Zonnebloem maar komen…

image