“Did I already call you?”

Diek had het al gelezen. De reputatie van Bahamas Air was niet erg goed. Kom je nu mee…. We zijn ruim op tijd in Havana,  maar we hadden gerust kalmer aan kunnen doen. Met een uur vertraging landen we in Nassau en we dreigen onze aansluiting naar Andros te missen. Maar we hebben een plan uitgedacht. Bas rent als eerste het vliegtuig uit en de andere vijf houden alle andere passagiers tegen. Dat van Bas lukt en hij tikt als eerste aan bij de immigratie, paspoort en tickets gereed, klaar om ons er door te loodsen.

“Did I already call you?”

Ons plan dreigt in duigen te vallen. Deze man van de immigratie gaat niet mee werken. Zijns inziens had Bas eerst keurig achter de rode streep moeten blijven staan, wachtend op een teken. En ja, nu wil hij bevestigingen zien van de aansluitende vlucht en – vooral – van onze gehuurde gele woonark aan Fresh Creek. Helaas, verder dan een mailtje op de telefoon van Thijs, inmiddels ingeroepen om te assisteren, komen we niet. De tijd verstrijkt en daarmee onze kans om al op woensdagmiddag met de voeten in het water in de zon te zitten op een gele woonboot ergens in de mangrove van het grootste eiland van de Bahamas. Het duurde even, te merken ook aan de gefrustreerde zuchten van mensen achter ons in de rij, maar uiteindelijk zijn we erdoor. Tot overmaat van ramp moet we alle zes onze koffertjes openen en de flessen rum worden geteld. Binnen quotum, net, maar niet meer binnen de tijd. Op minder dan vijf minuten missen we de vlucht naar Andros en vooral Thijs zit met zijn handen in het haar. Hij heeft dit geregeld en begint te bellen. We besluiten het er niet bij te laten zitten en pakken een taxi naar een vliegveld met heel veel kleine vliegtuigjes.

image

Via deze en gene hebben we begrepen dat we op zoek moeten naar Eddy. Die regelt het wel voor ongeveer 50 dollar pee pee. En inderdaad, het duurt niet lang voor we Eddy hebben gespot. Bas gaat meteen aan de gang.

image

image

We worden door Bas, en Eddy, niet teleurgesteld. Tickets en inchecken kosten een kwartiertje en daar gaan we. Die charter is voor ons!

image