Over de vereniging

2015

Voor het 25-jarig jubileum zoeken de midden veertigers van vereniging De Mannen begin 2015 de warmte op. De veertiendaagse trip gaat van Miami – met een bezoek aan Cape Canaveral Space Centre en basketbaltopper Miami Heat – LA Lakers – naar de Bahamas. Daarvandaan gaat de trip naar Cuba, voor salsa dansen in Havana en sigaren draaien in Viñales. De terugreis gaat via de Bahamas, voor scuba diving op Andros. Met een hub op Miami keren de heren huiswaarts.

2010

De sportreis van 2006 bevalt zo goed dat het 20-jarig jubileum in 2010 wordt gevierd met een bezoek aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. Vanuit uitvalsbasis Maple Ridge zijn De Mannen bij de gouden rit van Sven op de 5.000 meter, de ijshockeykraker Rusland-Tjechië en op Whistler Mountain zonder kaarten voor de reuzenslalom.

2006

De Olympische Winterspelen worden in 2006 gehouden in Turijn. De vereniging bestaat ruim 15 jaar. De Mannen trekken per officieel gesponsorde camper naar Italië om daar de kandidatuur voor de Olympische Spelen van Putten 2029 te promoten. De Nederlandse topsporters zijn enthousiast, overal in het Olympisch dorp en in het Holland Heineken House plakken de promotiestickers. Bondsbobo Erica Terpstra steekt de heren een hart onder de riem. Zelfs kroonprins Willem-Alexander en zijn gezin vermaken zich erover, de prinsesjes ontvangen elk een exclusief promotieshirt.

1999

Als in de liefdesrelaties van De Mannen de kinderen komen, verminderen de stapavondjes. De jaarlijkse weekenduitjes blijven, de vriendschap ook. Diverse privégebeurtenissen maken de band alleen maar sterker.

De eerste grote jubileumreis leidt in 1999 naar Zanzibar. De Mannen 10 jaar wordt gevierd met een trip van Amsterdam naar Nairobi Kenia, met de taxi door Masaii-gebied, de grens met Tanzania over richting de Kilimanjaro en per hopper van Arusha naar het specerijeneiland.

1989

De vriendschap blijft. In 1989 wordt vereniging De Mannen opgericht. Naast de vele gezellige stapavondjes in Harderwijk en Ermelo organiseert de vereniging jaarlijks een weekendje weg. De eerste jaren als vast klant bij Centre Parcs in Nederland en België. De jaren daarop vindt om de beurt een van de heren een geschikt onderkomen ergens in Europa.

1981

De basis voor vereniging De Mannen is gelegd in 1981. In de brugklas van CC Groevenbeek Ermelo worden Rutger Verkerk en Evert Jan Bouw vrienden voor het leven. De jaren erop klikt het ook met Thijs van Duijn en Diek Schipper. Voetballers onder elkaar. Autosleutelaar Rolf van der Heide leert het viertal beter kennen in 1987 in Londen, de bestemming van de culturele excursie in voor allen het tweede jaar HAVO4. Tijdens de examenfeesten in 1988 voegt Bas Roodbeen zich bij het stel. Rutger en Evert Jan hebben Groevenbeek dan al verlaten, Thijs is vertrokken naar Dieren.

Rolf van der Heide (1968) rondt MTS Elektronica en Autotechniek af en is eigenaar van RS Trade, gevestigd in Zeewolde. Rolf groeit op in het buitengebied van Putten en woont nu met Fleur (1976) en Olivia (2009) in Zeewolde.

Rolf

Bas Roodbeen (1969) is financieel manager bij Lekker Boats in Leimuiden en bij Markant in Houten. Bas groeit op in het buitengebied van Putten, Mirjam is zijn allerliefste vriendin en Josianne (2007) is zijn dochter. Bas woont in Amersfoort.

 

Rutger Verkerk (1969) studeert af aan de Internationale Agrarische Hogeschool in Velp en is CFO bij het IRC International Water and Sanitation Centre in Den Haag. Rutger groeide op in Ermelo, woont nu met Wietske, Mateo (2005) en Dilan (2006) in Leusden-Zuid. Liam (2000) is uitgevlogen.

 

Evert Jan Bouw (1969) is sinds 1992 werkzaam in het openbaar vervoer, nu als medewerker bij de verkeersleiding van Connexxion. Evert Jan groeit op in het buitengebied van Putten en woont nu met Arnoldi (1970), Anna (2002) en Rosa (2005) in Meteren.

 

Diek Schipper (1969) doet marketing en communicatie voor de Consumentenbond in Den Haag.  Heeft zijn roots in Putten en woont sinds 2007 met Maaike (1975), Fien (2007) en Anna (2010) in Noordwijk. 

 

Thijs van Duijn (1970) is Account director en partner bij Emotion in Apeldoorn. Thijs is groot geworden in Putten en Dieren en woont nu met Pepijn (2000) en Inke (2003) in Ermelo. Althans, als ze thuis zijn…. Het liefst zou Thijs samen met Anke naar de binnenstad van Harderwijk verhuizen.